Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.06.2016

Viceministrul de externe Lilian Darii s-a întâlnit cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice Kathleen Kavalec

În marja lucrărilor Conferinţei anuale a OSCE de evaluare a securităţii care se desfăşoară în aceste zile la Viena, Austria, viceministrul afacerilor externe şi integrării europene Lilian Darii a avut astăzi o întrevedere cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice Kathleen Kavalec.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-americane şi a unor subiecte abordate în cadrul Conferinţei anuale a OSCE de evaluare a securităţii. O atenţie aparte a fost acordată perspectivelor procesului de negocieri vizând reglementarea conflictului tranistrean.

Viceministrul Darii a apreciat dinamica pozitivă a raporturilor bilaterale dintre cele două ţări şi a reiterat interesul Chişinăului în relansarea dialogului strategic şi activităţii mecanismelor de promovare a cooperării bilaterale în domeniul comerţului, energeticii, supremaţiei legii şi securităţii. El a ţinut să mulţumească administraţiei SUA pentru sprijinul acordat în implementarea agendei de reforme şi revigorarea procesului de negocieri vizând soluţionarea problemei transnistrene.

Potrivit MAEIE, Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat Kavalec a încurajat autorităţile moldoveneşti să persevereze pe calea reformelor prevazute de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana şi a reiterat disponibilitatea SUA de a sprijini eforturile vizând identificarea unei soluţii politice a conflictului transnistrean în cadrul formatului de negocieri “5+2”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus