Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.06.2016

Cehia finanteaza proiectele de infrastructura rurala

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc  a avut astăzi,  16 iunie 2016, o întrevedere cu Ambasadorul Cehiei în Republica Moldova Zdeněk Krejci.  Oficialii au discutat mai multe probleme importante  printre care și cea cu privire la compania  OHL  ZS,  care a fost contractată pentru reparația traseului R1 Chişinău-Ungheni-Sculeni.  Ambasadorul a dat  asigurări că firma de constructii va respecta toate prevederile contractuale și va finaliza lucrarile de  reparație a drumului la timp.

Cei doi oficiali au mai discutat și despre eventualitatea deschiderii unei curse aeriene Chișinău-Praga, pentru a facilita accesul turiștilor moldoveni pe teritoriul Cehiei. De asemenea, Iurie Chirinciuc  a mai menționat că este interesat ca agenții economici din Cehia să aplice la proiectele care urmează să se desfășoare la noi, cum ar fi modernizarea căilor ferate.

La finalul întrevederii, excelența sa,  Zdeněk Krejci, a accentuat că anual Ambasada Cehiei în Republica Moldova oferă trei milioane de euro, bani destinati pentru implementarea proiectelor privind dezvoltarea  satelor.  Acesti bani mai pot fi utilizați incusiv pentru reparația drumurilor locale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus