Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.06.2016

34 de antreprenori din Republica Moldova au semnat contracte de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului PARE 1+1

34 de antreprenori din Republica Moldova  au semnat  contracte de  finanțare nerambursabilă în cadrul Programului PARE 1+1

34 de agenţi economici, beneficiari ai Programului de Atragere a Remitențelor în Economie ,,PARE 1+1” vor primi, în scurt timp, peste 6,6 milioane de lei în valoare de grant pentru dezvoltarea afacerilor. Banii vor fi transferați în baza contractelor de finanțare nerambursabilă, semnate astăzi, cu Organizația pentru Dezvoltarea Întrprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), care gestionează programul. Contractele au fost semnate după ce Comitetul de Supraveghere a Programului a acceptat spre finanţare companiile vizate.

Potrivit estimărilor experților ODIMM, investițiile făcute de cei 34 de antreprenori vor atrage în economia națională cca 22,7 mil. lei, iar afacerile inițiate vor crea peste 200 locuri de muncă. 
Tudor Lupascu, directorul Centrului de consultanţă şi asistenţă în afaceri ODIMM,  a menţionat că semnarea contractelor de finanțare reprezintă, pentru unii beneficiari, un prim pas în procesul de inițiere a afacerilor, iar pentru antreprenorii deja existenți o posibilitate de a-și extinde afacerile și de a se orienta spre export. Potrivit expertului, consultanții ODIMM sunt gata să-i susțină pe noii antreprenori, ajutându-i să beneficieze și de alte Programe, gestionate de organizație, cum ar fi Programul GEA, un program care oferă școlarizare în domeniile antreprenoriatului pentru oamenii de afaceri, sau Fondul de garantare a creditelor, care oferă suport antreprenorilor care doresc sa acceseze credite, dar nu au gaj, etc.

Programul de Atragere a Remitențelor în Economie ,,PARE 1+1”, gestionat de ODIMM, prevede mobilizarea resurselor umane şi financiare ale lucrătorilor migranţi moldoveni în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova prin stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.

Potrivit ODIMM, antreprenorii au posibilitatea să beneficieze de un grant în sumă de până la 200 mii lei, în baza regulii „1+1”, care prevede că fiecare leu investit din remitenţe va fi suplinit cu un leu din cadrul PARE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus