Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.06.2016

Viceministrul Valeriu Triboi participă la reuniunea Comitetului electroenergetic al țărilor din cadrul CSI

Viceministrul Valeriu Triboi participă la reuniunea Comitetului electroenergetic al țărilor din cadrul CSI

Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, participă la reuniunea Comitetului electroenergetic al țărilor din cadrul Comunității Statelor Independente, care se desfășoară astăzi în capitala Tadjikistanului, orașul Dushanbe.
 
În cadrul ședinței, Valeriu Triboi a specificat că la moment autoritățile Republicii Moldova implementează un proiect amplu privind modernizarea sistemului energetic național, asigurarea securității energetice a țării, inclusiv prin diversificarea surselor de asigurare cu energie electrică prin conectarea la piața comunitară.
 
În cadrul reuniunii, directorul ÎS Moldelectrica, Ghenadii Dimov, a prezentat colegilor din CSI experiența țării noastre în problema reducerii pierderilor de energie în rețeaua de transport a sistemului energetic al Republicii Moldova.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, participanții la reuniune au discutat diferite aspecte ale cooperării în domeniul energetic, inclusiv despre pregătirea profesională a cadrelor, pregătirea sistemelor energetice ale statelor Comunității pentru exploatarea în perioada rece a anului și ajutorul reciproc în cazul unor situații excepționale, soluționarea problemelor de mediu, etc.
 
În cadrul reuniunii de la Dushanbe, Valeriu Triboi are planificate un șir de discuții bilaterale cu colegii din alte state, în cadrul cărora urmează a fi abordate aspectele colaborării în domeniul electroenergetic.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus