Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.06.2016

ANRE a emis prescripţie S.A. ”Apă-Canal Chișinău” privind lichidarea încălcărilor comise la prezentarea incompletă a rapoartelor ce țin de analiza cheltuielilor conform metodologiei tarifare

ANRE a emis prescripţie S.A. ”Apă-Canal Chișinău” privind lichidarea încălcărilor comise la prezentarea incompletă a rapoartelor ce țin de analiza cheltuielilor conform metodologiei tarifare

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE)  a emis, la 30 mai 2016, prescripţie de lichidare a încălcărilor comise de S.A. ”Apă-Canal Chișinău”, operatorul care deține licență pentru desfășurarea activității de furnizare a serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare la nivel de municipiu și oraș, pentru tergiversarea prezentării informațiilor solicitate de Agenție ce țin de analiza cheltuielilor conform metodologiei tarifare.

S-a constatat că S.A. ”Apă-Canal Chișinău” a acționat contrar prevederilor  art. 15 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 303/13.12.2013 privind serviciul public de alimentare cu apă și canalizare, prin care este obligat să prezinte în termenele stabilite de Agenție informația solicitată și rapoarte privind activitatea desfășurată.

Titularul de licență urma să prezinte Raportul privind activitatea operatorului care furnizează serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare la situația din 30.09.2015 la data de 24.12.2015 și la situația din 31.12.2015 la data de 05.04.2016.

Titularul de licență nu s-a conformat solicitări din partea ANRE, prezentînd incomplet rapoartele solicitate, fără a prezenta analiza cheltuielilor conform metodologiei tarifare.

În cazul în care S.A. ”Apă-Canal Chișinău” nu va îndeplini prescripţia emisă de ANRE pînă la data de 3 iunie 2016, titularul de licență riscă să fie atras la răspundere contravențională în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, inclusiv prin suspendarea sau retragerea licenței de activitate, potrivit Serviciului de presă al ANRE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus