Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.05.2016

Echipa de experţi FMI: Există argumente pentru sosirea la Chişinău a unei viitoare misiuni FMI

Echipa de experţi FMI: Există argumente pentru sosirea la Chişinău a unei viitoare misiuni FMI

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit, astăzi, cu echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, care s-a aflat în vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 23-27 mai 2016. Premierul a mulţumit reprezentanţilor misiunii FMI pentru munca efectuată şi a reconfirmat determinarea Guvernului de a avea un Acord cu FMI.
 
„Proiectul nostru este ca cetăţenii Republicii Moldova să trăiască mai bine şi suntem hotărâţi să atingem acest scop. Semnarea unui acord cu FMI este parte a acestui proiect”, a menţionat Pavel Filip. Premierul a precizat că pentru a atinge obiectivele propuse trebuie să fie voinţă, viziune şi capacităţi, iar toate aceste componente există.
 
La rândul său, Ivanna Vladkova-Hollar a spus că pe parcursul acestei săptămâni au avut loc discuţii consistente cu conducerea Băncii Naţionale a Moldovei(BNM) şi a Ministerului Finanţelor, care au purtat un caracter constructiv şi deschis. Scopul misiunii fiind formularea unei viziuni comune privind măsurile necesare pentru asigurarea stabilităţii şi siguranţei sistemului bancar al Republicii Moldova pe termen lung.
 
Potrivit şefei misiunii de experţi ai FMI, Republica Moldova a progresat în ceea ce privește strategia de soluționare a problemelor din sectorul financiar şi există argumente pentru sosirea la Chişinău a unei viitoare misiuni FMI. Ivanna Vladkova-Hollar a încurajat Guvernul să întreprindă un şir de acţiuni premergătoare misiunii de negociere la capitolul politici fiscale şi reforme structurale, potrivit unui comunicat al executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus