Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.04.2016

Guvernul a aprobat anularea obligativităţii ştampilei pentru agenţii economici

Guvernul a aprobat anularea obligativităţii ştampilei pentru agenţii economici

În cadrul şedinţei de astăzi, Executivul a aprobat un set de modificări şi completări la unele acte legislative care prevăd anularea obligativităţii ştampilei pentru agenţii economici. Modificările stipulează expres dreptul opţional al agenţilor economici de a utiliza şi/sau aplica ştampila în activitatea lor.
 
Acestea însă nu se referă şi la instituţiile publice, pentru care ştampila rămâne a fi obligatorie din motiv că aceasta este o confirmare a unei acțiuni a statului.
 
Proiectul are drept scop ameliorarea climatului antreprenorial, îmbunătăţirea mediului investiţional local şi facilitarea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.
 
Amintim că, anterior, Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat Ministerului Justiţiei să iniţieze procedura de relansare a iniţiativei privind eliminarea obligativităţii ştampilei pe contracte şi alte acte ale agenţilor economici.
 
Decizia în cauză face parte din Planul de acţiuni pentru implementarea Strategiei reformei cadrului de reglementare a activităţii de întreprinzător pentru anii 2013-2020, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus