Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.04.2016

Ministrul de externe Andrei Galbur va participa la Forumul global pentru securitate – GLOBSEC 2016

Ministrul de externe Andrei Galbur va participa la Forumul global pentru securitate – GLOBSEC 2016

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur va participa, în perioada 15-17 aprilie, la cea de-a 11-a ediţie a Forumului global pentru securitate – GLOBSEC Forum 2016, care se va desfăşura la Bratislava, Slovacia.

Agenda reuniunii de nivel înalt de la Bratislava din acest an include chestiuni relevante în materie de securitate în contextul provocărilor serioase cu care se confruntă comunitatea internaţională în ultimul timp. Unul dintre subiectele care va fi luat în dezbatere în cadrul evenimentului dat va fi dedicat Republicii Moldova.

În marja forumului din capitala Slovaciei, şeful diplomaţiei moldoveneşti va avea o serie de întrevederi bilaterale cu reprezentaţi ai altor state, participanţi la reuniune.

Potrivit MAEIE, Forumul global pentru securitate GLOBSEC reprezintă o platformă politică de discuţii şi schimb de opinii la nivel înalt, instituit în anul 2003, în cadrul căreia sunt abordate aspecte importante ale politicii internaţionale şi de securitate care vizează, în particular, regiunea Europei Centrale şi de Est.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus