Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.03.2016

Banca Națională a Moldova a retras confirmările a trei membri ai Consiliului Moldova Agroindbank

Banca Națională a Moldova a retras confirmările a trei membri ai Consiliului Moldova Agroindbank

În urma stabilirii acțiunilor concertate ale acționarilor BC „Moldova-Agroindbank” S.A., la data de 16 martie 2016 BNM a retras confirmările a trei membri ai Consiliului Băncii, deoarece aceștia nu mai corespund cerințelor legale față de administratori. Deciziile Băncii Naționale au fost luate în strictă conformitate cu legea, în baza circumstanțelor de fapt și a priorității de protecție a intereselor deponenților.

Banca Națională reiterează publicului că măsurile pe care le întreprinde au menirea să sporească transparența structurii acționarilor băncilor licențiate, să elimine vulnerabilitățile din sectorul bancar și să contribuie la asigurarea stabilității financiare în Republica Moldova.

Banca Națională va acționa în continuare în conformitate cu legislația în vigoare și cu cele mai bune practici internaționale în vederea sporirii nivelului de transparență a structurii acționarilor și asigurării unei administrări prudente și sănătoase a băncilor, anunță Serviciul de presă al Băncii Naționale a Moldovei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus