Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
02.03.2016

Rezultatele selecției din cadrul programului de burse doctorale și postdoctorale ”Eugen Ionescu” 2015-2016

Rezultatele selecției din cadrul programului  de burse doctorale și postdoctorale ”Eugen Ionescu” 2015-2016

Ambasada României în Republica Moldova și Agenția Universitară a Francofoniei anunță că rezultatele selecției din cadrul programului de burse doctorale și postdoctorale ”Eugen Ionescu”, pentru anul universitar 2015-2016, au fost făcute publice la adresa  https://www.auf.org/bureau/bureau-europe-centrale-et-orientale/actualites-regionales/bourses-doctorales-et-postdoctorales-eugen-ionescu/.

Comisia națională de selecție a decis atribuirea a 80 de burse pentru reprezentanți din 27 de țări. Dintre aceștia, 9 bursieri sunt din Republica Moldova. Domeniile de cercetare ale bursierilor din Republica Moldova acoperă discipline precum: economie, geografie, științe ale educației și istorie.

Evelina Lesnic, profesor cercetător al Universității de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu", beneficiară anul trecut a unei burse postdoctorale la Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» din Cluj-Napoca a declarat:  "Țin să mulțumesc Guvernului României și Agenției Universitare a Francofoniei atât în numele meu, cât și al Universității de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" pentru sprijinul acordat. Bursa post-doctorală "Eugen Ionescu" mi-a permis să îmi dezvolt competențele și încrederea în mine, mi-a permis să beneficiez de sprijinul rețelei francofone, dar cel mai important am avut posibilitatea să utilizez platforma științifică a AUF. În urma acestei experiențe mi-am însușit cunoștințe și valori, resorturi ale schimbării în bine în beneficiul lumii în care trăim."

Bursele sunt acordate de către România, prin Ministerul Afacerilor Externe, și sunt gestionate de Agenția Universitară a Francofoniei. Programul ”Eugen Ionescu” vine o dată în plus să răspundă priorității pe care Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu  Agenția Universitară a Francofoniei, o acordă dezvoltării sociale.

Guvernul României a hotărât crearea programului de burse ”Eugen Ionescu” cu ocazia Sommet-ului Francofoniei desfășurat la Bucureşti, în anul 2006.

Programul de studii doctorale şi de cercetare post-doctorală este destinat cercetătorilor francofoni înscrişi în universităţi membre ale Agenţiei Universitare a Francofoniei.

Bursierii beneficiază de un stagiu de cel puţin 3 luni, până la cel mult 10 luni, în cadrul a mai mult de 20 de instituţii româneşti de învăţământ superior, recunoscute pentru excelenţa lor în domenii din cele mai diverse.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus