Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.02.2016

BNAA: Suspendarea sau anularea suspendarii Moldovei din Carte Verde va fi decisa la inceputul lunii martie a.c.

BNAA: Suspendarea sau anularea suspendarii Moldovei din Carte Verde va fi decisa la inceputul lunii martie a.c.

Suspendarea sau anularea suspendarii Moldovei din sistemul international Carte Verde va fi decisa la inceputul lunii martie a.c., se arata intr-o nota de presa remisa portalului specializat www.xprimm.md de catre BNAA.

Potrivit acesteia, in perioada 15-16 februarie a.c., Consiliul Birourilor "Carte Verde" de la Bruxelles a evaluat actiunile intreprinse de catre BNAA si autoritatile Republicii Moldova, pentru a evita suspendarea BNAA din sistem incepand cu 1 aprilie 2016. "Rezultatele monitorizarii, precum si o decizie a Comitetului de Management al Consiliul Birourilor cu privire la suspendarea BNAA incepand cu 1 aprilie 2016, va fi comunicata la inceputul lunii martie a.c", se arata in nota BNAA. In cadrul acesteia se mai precizeaza ca BNAA si autoritatile din Moldova intreprind toate masurile necesare pentru a se conforma exigentelor Consiliului Birourilor de la Bruxelles, astfel incat sa fie anulata suspendarea Moldovei din Sistemul Carte Verde incepand cu 1 aprilie 2016.

In cazul suspendarii, vanzarile asiguratorilor pot scadea cu cel putin 17%

Amintim ca in luna decembrie a anului 2015 BNAA a luat o decizie prin care "se interzice asiguratorilor locali comercializarea politelor de tip Carte Verde cu valabilitate incepand de la 1 aprilie 2016 si cu data expirarii 31 decembrie 2016". De asemenea, "politele de asigurare care au fost achizionate pana in prezent, cat si cele care vor fi cumparate pana in data de 1 aprilie 2016, dar a caror valabilitate nu depaseste 30 decembrie 2016 vor ramane in vigoare pana la expirarea acestora. Este o decizie temporara, pentru a ne conforma hotararii adoptate de catre Consiliul Birourilor Carte Verde, prin care Moldova va fi suspendata din sistemul international Carte Verde incepand cu 1 aprilie 2016", a declarat, pentru portalul www.xprimm.md, Alina OSOIANU, Director Executiv BNAA.

De asemenea, potrivit unor estimari ale reprezentantilor autoritatii de supraveghere de la Chisinau (CNPF) intr-un interviu pentru portalul specializat www.xprimm.md, "daca Moldova va fi suspendata din Carte Verde, ne putem astepta la o scadere de 17% a pietei de asigurari in 2016, pornind de la faptul ca segmentul de Carte Verde detine o pondere de 22,3% in total subscrieri", au declarat reprezentantii CNPF intr-un interviu pentru portalul specializat www.xprimm.md.

Precizam ca in anul 2015, cele 10 companii autorizate sa comercializeze polite Carte Verde au vandut polite pe acest segment in valoare de 272,23 milioane lei, in crestere cu 3,3% fata de 2014.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus