Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.02.2016

Ministrul Iurie Chirinciuc: „Nerespectarea prevederilor contractuale va avea drept consecință rezilierea contractelor cu firmele constructoare”

Ministrul Iurie Chirinciuc: „Nerespectarea prevederilor contractuale va avea drept consecință rezilierea contractelor cu firmele constructoare”

Potrivit Serviciului de presă MTID, la data de 4 februarie, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc a avut o întâlnire de lucru cu antreprenorii SC Pa&Co International SRL (România), Euro-Asian Construction Corporation „EVRASCON” JSC (Azerbaidjan) și OHL ZS a.s. (Republica Cehă) în prezența supervizorilor lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale.

Întâlnirea a avut loc în incinta MTID cu participarea viceministrului Transporturilor Vitalie Rapcea, a managerului-șef interimar al ÎS Administrației de Stat a Drumurilor Veaceslav Teleman, a șefului Direcției dezvoltarea drumurilor Andrei Cuculescu ș.a.

Ministrul Iurie Chirinciuc i-a avertizat pe reprezentanții companiilor menționate că nerespectarea prevederilor contractuale de executare a lucrărilor de reabilitare a drumurilor implică costuri mari pentru cetățenii Republicii Moldova și va avea drept consecință inițierea procedurii de reziliere a contractelor.

„Nu vom tolera întârzieri și abateri de la termenii prevăzuți în contract. Trebuie să vă mobilizați forțele și personalul la maximum pentru ca să recuperați timpul pierdut. Pe oameni nu-i interesează scuze și justificări, ei așteaptă de la noi drumuri de calitate europeană în termenii stipulați în contracte”, a accentuat dl Iurie Chirinciuc.

„Trecând peste toate impedimentele de ordin tehnic, informațiile de ultimă oră despre organizarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor ne dau motive serioase să punem la îndoială capacitatea managerială a firmelor constructoare”, a mai adăugat ministrul Transporturilor.

Antreprenorii celor trei companii au dat asigurări consemnate în protocoalele ședinței, că vor mobiliza managerii și muncitorii pentru a relua lucrările de reabilitare a drumurilor începând cu martie 2016, menționând că vor implica resurse și echipamente tehnice  suplimentare pentru a finaliza lucrările în conformitate cu prevederile contractelor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus