Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
27.01.2016

Şef din cadrul ANSA, reţinut pentru corupere pasivă

Un şef de serviciu din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor a fost reţinut de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de corupere pasivă.

Potrivit denunţătorului, suspectul în complicitare cu alţi angajaţi ai aceleiaşi instituţii, ar fi eliberat certificate fitosanitare unor agenţi economici din Republica Moldova. Actele erau emise pentru produse agricole moldoveneşti destinate exportului(în special mere), dar în ultimă instanţă acestea erau folosite pentru a reexporta mărfă de altă origine, camuflată în marfă autohtonă. Conform informaţiilor preliminare, un astfel de certificat ar fi costat 1000 - 1100 de euro.

În cadrul măsurilor procesual-penale şi de investigaţie, au fost depistate mai multe certificate în alb(necompletate), în timp ce permisiunea pentru reexport era deja confirmată.

Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore şi se află în Izolatorul de urmărire penală al CNA. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală în temeiul  art. 324 alin (2) lit. b), c), Cod Penal.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Potrivit CNA, concucerea urmăririi penale este în gestiunea Procuraturii Anticorupţie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus