Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.01.2016

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de iarnă a APCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de iarnă a APCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea are loc la Strasbourg, în perioada 25-29 ianuarie 2016.

Din componența delegației, conduse de Vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici, fac parte deputații Valentina Buliga, Valeriu Ghilețchi și Andrei Neguța.

În cadrul sesiunii vor avea loc dezbateri referitoare la fenomenul migrației în Europa și criza refugiaților, combaterea terorismului internațional și protecția femeilor, precum și funcționarea instituțiilor democratice în Polonia. Pe ordinea de zi a sesiunii de iarnă a APCE mai figurează discutarea rapoartelor privind ”Escaladarea violențelor în regiunea Nagorno-Karabakh și în alte teritorii ocupate de Azerbaidjan”, ”Luptătorii străini din Siria și Irak”, ”Situația din Kosovo și rolul Consiliului Europei”. APCE urmează să adopte o serie de recomandări și rezoluții pe marginea subiectelor ce țin de accesul la educație a copiilor, precum și corupția judiciară.

De asemenea, va fi examinată solicitarea Parlamentului Regatului Hașemit al Iordaniei de a deveni partener cu statut democratic al APCE. Raportor la acest subiect va fi deputatul Valeriu Ghilețchi.

Astăzi, în prima zi a sesiunii, vor avea loc alegerile președintelui și vicepreședinților APCE.

Potrivit agendei, vor adresa mesaje plenului APCE Președintele Bulgariei, Rossen Plevneliev, căpitanii regenți ai Republicii San Marino, Lorella Stefanelli și Nicola Renzi, precum și Ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei, Daniel Mitov, Președintele Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei. Totodată, Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland va prezenta raportul anual, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus