Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.01.2016

Noul ministru al Economiei, Octavian Calmâc, a fost prezentat echipei

Noul ministru al Economiei, Octavian Calmâc, a fost prezentat echipei

Octavian Calmâc, noul ministru al Economiei a fost, astăzi, prezentat colectivului instituției de către Prim-ministrul, Pavel Filip.
 
Premierul i-a urat succes lui Octavian Calmâc în noua sa funcție, accentuând necesitatea consolidării eforturilor pentru implementarea Programului de guvernare,  înfruntarea tuturor provocărilor economice și revenirea la stabilitate.
 
„Urmează o perioadă dificilă, cu așteptări mari de la instituțiile guvernamentale din partea cetățenilor, mediului de afaceri și a partenerilor. De aceea, suntem determinați să facem regulă pe toate dimensiunile. Avem nevoie de o platformă economică sănătoasă, care poate fi realizată numai prin consolidarea forțelor și multă muncă, domnului ministru revenindu-i responsabilitatea şi un rol important în acest sens”, a menţionat Premierul.
 
 Ministrul Economiei, Octavian Calmâc, a mulțumit pentru încrederea acordată și a subliniat că împreună cu echipa este gata să răspundă tuturor așteptărilor și provocărilor cu toată expertiza de care dispune. 
„În calitate mea de viceprim-ministru şi ministru al Economiei îmi voi îndrepta efortul pentru realizarea Programul de guvernare. Împreună cu echipa ne vom mobiliza forțele și, în pofida tuturor greutăților, vom demonstra că putem obține rezultate imediate, identifica soluții și implementa reforme. Ne vom strădui să readucem credibilitatea cetățenilor, a mediului de afaceri în instituție și stabilitatea de care avem nevoie”, a afirmat ministrul Economiei.
 
Noul Viceprim-ministru şi ministru al Economiei face parte din echipa Ministerului Economiei din 1996. A început cariera în calitate de specialist principal al Direcţiei cooperare bilaterală din cadrul  Ministerului, apoi în 1998 şi 2001 a urmat două cursuri de perfecţionare la Institutul de Instruire a Organizaţiei Mondiale a Comerţului de la Geneva cu specializarea pe politici comerciale. În septembrie 2009 devine viceministru al Economiei pe domeniul cooperării economice internaționale, infrastructurii calității, promovării exporturilor și atragerii investițiilor. În această perioadă a participat la elaborarea politicilor de relansare economică,  promovarea exporturilor, atragerea investiţiilor şi creării oportunităţilor de export pe pieţe terţe prin eliminarea barierelor administrative. Toate aceste măsuri au fost consolidate prin negocierea și semnarea în 2014 a Acordului de asociere la UE şi a Acordului de comerţ liber cu UE.
 
Ministrul Economiei, Octavian Calmâc are 41 de ani și vorbește româna, engleza, rusa. Este căsătorit și are un copil.
 
Octavian Calmâc a depus, miercuri, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Economiei, în prezenţa şefului statului şi a premierului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus