Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.01.2016

Declarația Prim-ministrului Pavel Filip

Declarația Prim-ministrului Pavel Filip

Urmăresc cu atenție situația legată de protestele care au loc în aceste momente și sunt în permanentă legătura cu instituțiile abilitate să mențină ordinea în stat și să-i protejeze pe cetățeni. Am cerut conducătorilor acestor instituții sa-și facă datoria, să asigure securitatea cetățenilor și a bunurilor statului, să nu admită provocări și încălcări ale legii.
 
Îmi exprim regretul pentru fiecare persoană care a avut de suferit ieri în timpul protestelor, indiferent că este vorba de reprezentanți ai forțelor de ordine, jurnaliști, protestatari sau colegi din Parlament și Guvern. Ceea ce s-a întâmplat este inadmisibil și am cerut instituțiilor de drept să inițieze o ancheta obiectiva si profesionistă, în urma căreia cei care au comis aceste agresiuni sa fie trași la răspundere.
 
Protestele sunt o importantă formă democratică de manifestare, ele nu trebuie îngrădite în nici un fel, iar autoritățile statului trebuie să asigure cadrul sigur de desfășurare a lor, atâta timp cât vorbim de proteste pașnice, în care legea este respectată. Personal, sunt adeptul dialogului, eu cred ca problemele într-un stat se rezolvă printr-o comunicare constructivă și sinceră.
 
Apelul pe care îl adresez populației este să manifeste vigilență, să nu reacționeze la manipulări și la provocări, să raporteze forțelor de ordine orice abuzuri și încălcări ale legii pe care le observă.
 
Ca Prim-ministru voi depune toate eforturile pentru a aduce liniștea și stabilitatea în țară, fie că vorbim de situația economico-socială sau de securitatea cetățenilor, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus