Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.11.2015

Viceministrul Daniela Cujbă a coprezidat cea de-a 8-a reuniune la nivel înalt a Parteneriatului de Mobilitate RM - UE

La data de 25 noiembrie 2015, la Bruxelles a avut loc cea de-a 8-a reuniune la nivel înalt a Parteneriatului de Mobilitate Republica Moldova - Uniunea Europeană. Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Cujbă, iar cea a Uniunii Europene de directorul pentru Afaceri Generale în cadrul Directoratului pentru Migrație și Afaceri Interne, Comisia Europeană, Marta Cygan. La eveniment au mai participat experți din partea statelor membre ale UE şi reprezentanţii Fundaţiei Europene pentru Instruire, FRONTEX, OIM.

În cadrul reuninii s-au discutat rezultatele Parteneriatului de Mobilitate RM-UE, noua abordare a migrației și mobilității propusă  în cadrul Comunicării comune a Înaltului Reprezentant al UE şi a Comisiei Europene referitoare la revizuirea Politicii Europene de Vecinătate, precum şi au fost examinate noi iniţiative de viitor.

Reprezentanţii Comisiei Europene şi ai statelor membre ale UE au apreciat efortul și dinamica pozitivă de implementare a proiectelor și inițiativelor realizate în domeniul migrației legale și consolidării relaţiilor cu diaspora, prevenirii și combaterii migrației iregulare, facilitării mobilității circulare și valorificării migrației în politicile de dezvoltare a țării. Partenerii europeni au încurajat Republica Moldova să  împărtășească această experiența cu celelalte țări care implementează Parteneriatul de Mobilitate, exprimând disponibilitatea de a acorda sprijin pentru aplicarea în practică a inițiativelor și proiectelor în domeniu, inclusiv prin noile instrumente financiare ale Comisiei Europene.

Potrivit MAEIE, delegația RM a prezentat prioritățile de cooperare în cadrul Parteneriatului de Mobilitate pentru anul 2016 și informația actualizată din baza online de date electronice Scoreboard a Parteneriatului de Mobilitate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus