Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.09.2015

Două companii străine şi-au exprimat disponibilitatea de a lansa proiecte investiţionale în Republica Moldova în viitorul apropiat

Două companii străine şi-au exprimat disponibilitatea de a lansa proiecte investiţionale în Republica Moldova în viitorul apropiat

Prim-ministrul Valeriu Streleț a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii Asociației Patronale din Industria Prelucrătoare (APIP). În cadrul întrevederii s-a discutat despre situaţia actuală din ramura industrială, aspectele principale care influenţează dezvoltarea afacerilor şi atragerea investiţiilor în industria prelucrătoare a Republicii Moldova, precum și perspectivele de relansare a acesteia.
 
În particular, a fost abordat subiectul lansării a două proiecte investiţionale noi în ţara noastră, care urmează să creeze circa 7 mii locuri de muncă în sudul şi centru republicii.
 
Potrivit Preşedintelui APIP, Marin Ciobanu, urmare a unor consultări ale membrilor Asociaţiei, purtate cu un șir de corporații internaționale, împreună cu echipa de atragere a investițiilor de pe lângă Prim-ministru, două companii străine şi-au exprimat disponibilitatea de a lansa proiecte investiţionale în Republica Moldova în viitorul apropiat. Este vorba de construcția/reconstrucția spaţiilor industriale la Cahul (circa 30 de mii de metri pătraţi) şi la Străşeni (circa 20 de mii de metri pătraţi). Aceste proiecte ar putea fi realizate pe parcursul a doi ani şi vor contribui esenţial la dezvoltarea economică a ţării.
 
Prim-ministrul Valeriu Streleţ a menţionat că Republica Moldova are nevoie de  investiţii străine directe şi a dat asigurări că Guvernul va susţine astfel de proiecte,  inclusiv prin acordarea facilităților administrative şi vamale, şi prin contribuţii investiţionale în infrastructură. Premierul a mai subliniat importanţa formării profesionale a angajaţilor întreprinderilor nou-create, asigurarea condiţiilor bune de activitate şi acordarea salariilor competitive.
 
Asociația Patronală din Industria Prelucrătoare a fost creată acum doi ani şi întruneşte peste 20 de companii care activează în ţara noastră, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus