Trimite e-mail | Printeaza
Social
20.08.2015

CNAS a încheiat contracte cu 7 bănci pentru achitarea plăților sociale

CNAS a încheiat contracte cu 7 bănci pentru achitarea plăților sociale

Începînd cu 1 septembrie, curent, în legătură cu lichidarea Băncii de Economii şi a Băncii Sociale toate plăţile sociale şi pensiile achitate anterior prin aceste instituţii financiare, vor fi achitate prin intermediul Î.S. „Poşta Moldovei” sau prin alte instituţii bancare, desemnate de beneficiar.

În cadrul conferinţei de presă care a avut loc astăzi, 20 august, la Casa Naţională de Asigurări Sociale, Maria Borta, Preşedinte,  a declarat că instituţia pe care o conduce a semnat contracte cu şapte bănci comerciale: Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, FinComBank, Eximbank, Energbank, EuroCreditBank.

„Pensionarul sau beneficiarul de plăţi sociale poate alege personal prestatorul de servicii de plată, prin depunerea unei cereri la instituţia bancară pentru a deschide un cont şi a primi un card bancar. Persoana se prezintă cu buletinul de identitate la instituţia financiară aleasă, depune cerere, iar prestatorul transmite cererea către CNAS”, a precizat Maria Borta.

Un card bancar gratuit poate obţine orice doritor, care trăieşte pe teritoriul ţării şi care primeşte prin intermediul Casei Naţionale de Asigurări Sociale următoarele plăţi sociale: toate tipurile de pensii, alocaţiile sociale de stat, alocaţia lunară de stat, indemnizaţia de maternitate, indemnizaţia unică la naşterea copilului, ajutorul de deces, suportul financiar de stat, prestaţiile sociale acordate şomerilor, ajutorul social.

Persoanele care nu au depus cerere de schimbare a prestatorului, de la 1 septembrie îşi vor putea ridica banii de la „Poşta Moldovei” (de la oficiul poştal potrivit vizei de reşedinţă), păstrîndu-şi dreptul de a schimba prestatorul de servicii de plată.

Potrivit datelor CNAS, la ziua de azi circa 28 de mii de beneficiari ai diferitor plăţi sociale au depus cereri pentru a fi deserviţi în cele şapte instituţii financiare, cu care Casa Naţională a încheiat contracte de prestări servicii de plată.

La moment, Casa Naţională de Asigurări Sociale achită diferite plăţi sociale la circa un 1 milion de persoane.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus