Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.08.2015

Guvernul perfecţionează mecanismul de coordonare a asistenţei externe acordată Republicii Moldova

Guvernul perfecţionează mecanismul de coordonare a asistenţei externe acordată Republicii Moldova

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi decizia cu privire la reglementarea cadrului instituţional şi mecanismului de coordonare a asistenţei externe acordată Republicii Moldova de către organizaţiile internaţionale şi ţările donatoare.
 
Documentul vine să ajusteze cadrul normativ în acest domeniu la noile cerințe, pentru creșterea eficienței, durabilității și transparenței asistenței externe. Modificările majore se referă la instituționalizarea și perfecţionarea procesului de actualizare a două platforme electronice.
 
Prima modificare se referă la platforma pentru gestionarea asistenței externe www.amp.gov.md, prin care se instituie raportarea electronică, fiind reglementat formatul standard de elaborare a rapoartelor privind asistența externă.
 
Cea de-a doua modificare se referă la platforma www.finantare.gov.md - destinată informării publicului privind asistența financiară disponibilă și care are obiectivul de a facilita comunicarea între Guvern și mediul de afaceri. Potrivit documentului, orice schemă de finanțare nouă, lansată pentru susținerea mediului de afaceri sau orice modificare în schemele de finanțare prezente, va fi notificată Cancelariei de Stat de către instituțiile responsabile pentru a fi plasată pe platforma unică  www.finantare.gov.md. Condițiile date se referă atât la resursele financiare externe, cât și la cele bugetare.
 
Ajustările respective vor contribui transparentizarea asistenței externe și  dezvoltarea mediului de afaceri în condiții favorabile, oferind gratuit informații actualizate, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus