Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.08.2015

Guvernul va sprijini proiectele de modernizare în Autonomia găgăuză

Guvernul va sprijini proiectele de modernizare în Autonomia găgăuză

Aflat la Comrat, Prim-ministrul Valeriu Streleț a vizitat blocul‎ chirurgical al Spitalului raional, care se află la ultima fază de renovare.
 
Premierul a promis că Guvernul va depune eforturi pentru identificarea mijloacelor financiare necesare pentru finalizarea lucrărilor de reconstrucție astfel încât, până la finele anului curent, blocul chirurgical să fie funcțional. „Condițiile din acest spital trebuie să corespundă celor mai înalte standarde europene, iar cetățenii să beneficieze, cât mai rapid, de servicii medicale calitative”, a menționat Valeriu Streleț.
 
Proiectul de reconstrucție a blocului chirurgical a început în 2006, valoarea totală a acestuia fiind de circa 38 de milioane 413 mii de lei. Pentru finalizarea lucrărilor mai este nevoie de peste 600 de mii de lei. Până în prezent s-au cheltuit peste 37 milioane de lei. Anul trecut, din fondul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină au fost alocați 1 milion 136 mii de lei, iar din bugetul autorităților locale - 450 de mii de lei.
 
Tot astăzi, Premierul Valeriu Streleț, însoțit de Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a vizitat întreprinderea „Agro Sadim”. Potrivit directorului întreprinderii, Semion Novac, aceasta activează din anul 1996 și are în gestiune 1300 hectare de teren agricol.
 
Bașcanul Autonomiei a menționat că producția antreprenorilor autohtoni este de calitate înaltă, iar producătorii agricoli mizează pe susținerea din partea Guvernului pentru promovarea exportului de produse agricole.
 
Prim-ministrul Valeriu Streleț a asigurat autoritățile Autonomiei că vor avea tot sprijinul din partea Guvernului. „Trebuie să ne mobilizăm eforturile pentru asigurarea condițiilor favorabile dezvoltării afacerilor, sporirea exporturilor, diversificarea și restabilirea piețelor de desfacere pentru producția din Republica Moldova, inclusiv din Autonomia găgăuză”, a subliniat Șeful Executivului.
 
Valeriu Streleț a întreprins astăzi prima sa vizită în calitate de Prim-ministru la Comrat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus