Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.07.2015

Ambasadorul Republicii Moldova, Iurie Reniță, decorat de președintele Iohannis

Ambasadorul Republicii Moldova, Iurie Reniță, decorat de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de decorare a ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în România, Iurie Reniță, informează Administrația Prezidențială.

Astfel, în semn de "înaltă apreciere pentru contribuția personală pe care a avut-o la dezvoltarea relațiilor de cooperare economică, culturală și politică dintre România și Republica Moldova", șeful statului a conferit Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce lui Iurie Reniță, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în România, scrie Agerpres.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, notează sursa citată.

Miercuri, 1 iulie, șeful diplomației române l-a primit în vizită de rămas bun pe ambasadorul Republicii Moldova, Iurie Reniță, cu prilejul încheierii misiunii sale la București, a informat MAE, printr-un comunicat difuzat în ziua respectivă.

Potrivit sursei menționate, ministrul Afacerilor Externe a apreciat "în mod deosebit" activitatea ambasadorului, într-o perioadă de dezvoltare "fără precedent" a dialogului politic bilateral la nivel înalt, a cooperării sectoriale din numeroase domenii și a realizării de proiecte concrete de colaborare între România și Republica Moldova.

"Ministrul Bogdan Aurescu a arătat că extinderea și aprofundarea relațiilor bilaterale a fost cu atât mai dinamică în această perioadă cu cât mandatul ambasadorului Iurie Reniță a coincis cu primii cinci ani de aplicare a Declarației Comune privind Instituirea unui Parteneriat Strategic între România și Republica Moldova pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova", mai preciza comunicatul MAE, difuzat pe 1 iulie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus