Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.06.2015

Vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse Farit Muhametșin

Vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse Farit Muhametșin

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc, a avut ieri o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin.

Întrevederea a avut loc în contextul activității grupului de lucru pentru analizarea aspectelor juridico-constituţionale şi elaborarea proiectului de lege privind statutul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova, create în baza Hotărîrii Parlamentului Republicii Moldova nr.99 din 14.05.2015.

Vicepreședintele Parlamentului a relatat Ambasadorului rus că unul dintre obiectivele grupului de lucru prenotat este studierea unor concepte și practici internaționale referitoare la statutul de neutralitate permanentă, precum și a unor modele de neutralitate existente în Europa și spațiul CSI.

Vladimir Vitiuc a subliniat că, consolidarea statutului de neutralitate a Republicii Moldova printr-o lege, care ar stipula principiile consolidării interne și externe a neutralității țării noastre, are drept scop să contribuie la concilierea societății moldovenești și să devină unul dintre principalii piloni pe calea soluționării problemei transnistrene, iar recunoașterea neutralității Republicii Moldova de către actorii internaționali va aduce un echilibru social în țară.

La rîndul său, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova s-a arătat disponibil să acorde, în limita competenței, asistență la nivel de experți grupului de lucru vizat.

Reamintim că anterior Vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc a avut o întrevedere similară cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus