Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.05.2015

Stephane Bride: Cu cât infrastructura de transport este mai dezvoltată, cu atât potențialul economic al unei regiuni este mai mare și, deci, mai atrăgător pentru investitori

Stephane Bride: Cu cât infrastructura de transport este mai dezvoltată, cu atât potențialul economic al unei regiuni este mai mare și, deci, mai atrăgător pentru investitori

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei Stephane Bride împreună cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari au efectuat, astăzi, o vizită de lucru în raionul Ungheni.
 
Conform agendei, primul obiect inspectat a fost șantierul de reabilitare a traseului Chișinău-Ungheni (porțiunea Strășeni). Stephane Bride s-a informat cu privire la procesul de derulare a lucrărilor, constatând că acestea sunt efectuate conform prevederilor contractuale. În context, ministrul Economiei a declarat că modernizarea infrastructurii de transport este factorul esențial pentru dezvoltarea economică durabilă atât în regiuni, cât și la nivel național.
 
”Cu cât infrastructura de transport este mai dezvoltată, cu atât potențialul economic al unei regiuni este mai mare și, deci, mai atrăgător pentru investitori. De aceea, pentru a atrage investiții în regiuni, în afară de un mediu de afaceri favorabil, trebuie să le oferim căi de comunicații moderne, integrate în reţelele de transport europene”, a spus ministrul Economiei.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, Stephane Bride a vizitat mai multe intreprinderi din cadrul ZEL Ungheni-Business, informându-se cu privire la activitatatea acestora, dificultăţile cu care se confruntă, dar şi despre rezultatele obţinute. Astfel, potrivit Nataliei Iepuraș, administratorul ZEL Ungheni-Business, la 1 ianuarie 2015, în zonă a fost întregistrat un volum total de investiţii de 61,8 mil. dolari SUA, atingând cel mai înalt indicator dintre toate ZEL-urile. Ponderea vânzărilor de mărfuri industriale ale ZEL Ungheni printre zonele libere în anul 2014 a constituit 43%, situându-se pe primul loc.
 
La final, Ministrul Economiei a vizitat parcul fotovoltaic din or. Ungheni, unul dintre cele mai mari parcuri solare din Republica Moldova. Stephane Bride a menționat că acest proiect de valorificare a energiei regenerabile și-a demonstrat eficiența, devenind un exemplu de succes în domeniu. ”Viitorul sectorului energetic aparține industriei energiilor regenerabile, pe care dezvoltând-o vom diminua atât cererea pentru energiile tradiționale, dar și vom crește numărul de afaceri în acest domeniu”, a susținut Stephane Bride.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus