Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.05.2015

Șefa DNA din România, Laura Codruța Kovesi, va veni în Republica Moldova, la invitația Prim-ministrului Chiril Gaburici

Șefa DNA din România, Laura Codruța Kovesi, va veni în Republica Moldova, la invitația Prim-ministrului Chiril Gaburici

În cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul român, Victor Ponta, Premierul Chiril Gaburici a invitat-o pe șefa Direcției Naționale Anticorupție din România, Laura Codruța Kovesi, să întreprindă o vizită de lucru în țara noastră, săptămâna viitoare.
 
Vizita a fost solicitată în contextul în care Premierul Chiril Gaburici a anunţat mai multe iniţiative anticorupție, printre care și impulsionarea reformării instituțiilor de ocrotire a normelor de drept - Procuratura Generală, Comisia Națională de Integritate, Centrul Național Anticorupție.
 
„Suntem foarte determinați să luptăm cu corupția la toate nivelurile, iar România este un exemplu pozitiv pentru Republica Moldova, la acest capitol. De aceea, credem că anume discuțiile directe cu șefa DNA și prezentarea practicilor eficiente de luptă cu corupția din România va încuraja autoritățile noastre să fie mai ferme în acțiunile pe care urmează să le întreprindă, pentru a combate fenomenul corupției din toate sistemele”, a subliniat Premierul Chiril Gaburici, în timpul discuției telefonice cu omologul român, Victor Ponta.
 
La Chişinău, şefa Direcției Naționale Anticorupție din România, Laura Codruța Kovesi, urmează să se întâlnească cu directorul CNA, Viorel Chetraru, președintele CNI, Anatolie Donciu, ministrul Justiției, Vladimir Grosu, ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, precum şi alţi responsabili din domeniu.
 
În perioada următoare, în Republica Moldova va veni o echipă de experți, în frunte cu ex-preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, în prezent - consilierul Preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko, care are experienţă în implementarea reformelor și combaterea corupției la toate nivelurile. Despre asta s-a discutat în cadrul vizitei pe care Premierul Chiril Gaburici a întreprins-o, săptămâna trecută, la Kiev, Ucraina. Experții vor analiza situația din țară și vor stabili acțiunile exacte ce trebuie întreprinse pentru a combate corupția, anunță un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus