Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.04.2015

Viceministrul de Externe Andrei Galbur a avut o întrevedere cu șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, , José-Luis Herrero

Viceministrul de Externe Andrei Galbur a avut o întrevedere cu șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, , José-Luis Herrero

Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut astăzi, 30 aprilie 2015, o întrevedere cu șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, José-Luis Herrero.

În cadrul întrevederii, viceministrul Andrei Galbur a reiterat voința fermă a autorităților Republicii Moldova de a realiza integral proiectele prevăzute în Planul de Acțiuni privind susținerea reformelor democratice în RM pentru 2013-2016 (PA), precum și de a lansa următoarele proiecte în domenii precum combaterea traficului de fiinţe umane, prevenirea şi combaterea corupţiei, promovarea libertăţii mass-media şi pluralismului în R. Moldova.

În context, oficialii au salutat organizarea primei reuniuni a Comitetului Permanent pentru monitorizarea implementării PA, care va avea loc la Chișinău, la 30 iunie curent.

La rândul său, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău a reiterat sprijinul organizației pentru eforturile autorităților moldovenești în reformarea sectorului justiției și a procuraturii, combaterea corupției și promovarea drepturilor omului.

De asemenea, a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea eventualelor proiecte de asistență cu includerea reprezentanților UTA Găgăuzia și regiunii trasnistrene.

Potrivit MAEIE, interlocutorii au discutat despre acțiunile ce urmează a fi realizate pentru marcarea, la 13 iulie curent, a 20 de ani de la aderarea R. Moldova la Consiliul Europei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus