Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.04.2015

Speakerul Andrian Candu i-a convocat în ședință pe președinții de comisii

Speakerul Andrian Candu i-a convocat în ședință pe președinții de comisii

Președintele Parlamentului Andrian Candu a convocat astăzi o ședință de lucru cu participarea președinților comisiilor permanente. Discuțiile au vizat organizarea eficientă a activității în cadrul Parlamentului, precum și proiectele de acte legislative aflate pe agenda parlamentară.

Spicherul i-a îndemnat pe președinții de comisii să depună toate eforturile pentru a asigura o mai bună organizare a activității parlamentare la nivelul comisiilor de profil și o transparență mai largă a instituției legislative. În context, Andrian Candu le-a solicitat președinților de comisii să examineze actualitatea proiectelor de legi rămase din legislaturile anterioare pentru a propune plenului Parlamentului o listă a actelor legislative care urmează a fi respinse.

Andrian Candu a menționat că Regulamentul Parlamentului ar putea fi modificat până la sfârșitul sesiunii curente de primăvară pentru a fi asigurate modalități de lucru eficiente în activitatea parlamentară.

Totodată, în cadrul ședinței a fost discutată și agenda parlamentară pentru săptămâna 27 aprilie – 1 mai. Luni, Parlamentul se va convoca într-o ședință festivă pentru a marca 25 de ani de la desemnarea oficială a tricolorului în calitate de Drapel de Stat. Marți vor avea loc ședințele comisiilor parlamentare, ale fracțiunilor și a Biroului permanent. Miercuri și joi deputații se vor întruni în ședințele în plen ale Parlamentului.

”Ar trebui să organizăm mai des asemenea ședințe. A fost o ședință de mobilizare pentru eficientizarea procesului legislativ. Comisiile trebuie să-și intensifice activitatea, astfel încât proiectele de acte legislative aflate în examinare să ajungă cât mai repede în plen”, a declarat Andrian Candu la finalul ședinței.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, pe agenda de lucru a comisiilor parlamentare se află în prezent 173 de proiecte de acte legislative spre examinare și 2 legi spre reexaminare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus