Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.03.2015

Republica Moldova și Georgia vor consolida colaborarea pe segmentul integrării europene

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Georgiei în Republica Moldova, Merab Antadze. Discuțiile s-au axat pe consolidarea relaţiilor bilaterale, activizarea dialogului moldo-georgian pe multiple dimensiuni şi schimbul de experiență în procesul de integrare europeană.
 
”Republica Moldova şi Georgia au nu doar obiective și viziuni comune, dar și probleme identice. Intensificarea colaborării moldo-georgiene, schimbul de experiență în diferite domenii ne vor ajuta reciproc să parcurgem mai rapid calea spre integrarea europeană”, a subliniat Premierul Chiril Gaburici.
 
În context, şeful Executivului a vorbit despre importanța schimbului de experienţă în implementarea reformelor justiţiei, afacerilor interne şi serviciului vamal. Chiril Gaburici a reiterat interesul țării noastre pentru preluarea bunelor practici aplicate de Georgia în promovarea exportului şi atragerea investiţiilor, dar și intensificarea raporturilor comerciale moldo-georgiene.
 
În cadrul întrevederii, s-a pledat pentru demararea activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene de colaborare economică şi comercială, oportunitatea organizării unor forumuri economice comune şi a unor expoziţii de mărfuri.
 
De asemenea, oficialii au discutat despre implementarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE, consolidarea dialogului politic la diverse nivele, cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic, precum și despre aşteptările Summit-ului Parteneriatului Estic, care va avea loc la Riga în perioada 21-22 mai curent.
 
”Republica Moldova este un exemplu de succes pentru Georgia în realizarea prevederilor Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize. Colaborarea intensă și eforturile comune vor accelera parcursul european al ambelor state”, a subliniat Ambasadorul Georgiei, Merab Antadze.
 
Republica Moldova și Georgia au semnat până în prezent 22 de acorduri bilaterale, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus