Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.03.2015

Natalia Gherman: Polonia este un promotor activ al intereselor şi eforturilor de aliniere a R. Moldova la standardele europene

Natalia  Gherman: Polonia este un promotor activ al intereselor şi eforturilor de aliniere a R. Moldova la standardele europene

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 31 martie 2015, o întrevedere cu voievodul de Lodz din Republica Polonă, Jolanta Chełmińska, care efectuează o vizită în Republica Moldova.

Potrivit MAEIE, oficialii au apreciat multitudinea de acțiuni de promovare a Republicii Moldova în Polonia, în special în Voievodatul Lodz. Cu sprijinul Consulatului Onorific al R. Moldova din Lodz, în regiune au fost organizate seminare privind dezvoltarea relațiilor de cooperare bilaterale în diverse domenii, forumuri ale oamenilor de afaceri, promovarea produselor moldovenești pe piața locală, vizite cu scopul preluării experienței Poloniei în domeniul administrației publice locale și al transformărilor democratice, precum și activități culturale.

“Polonia este un promotor activ al intereselor şi eforturilor de aliniere a R. Moldova la standardele europene”, a menţionat ministrul Natalia  Gherman.

De asemenea, interlocutorii au pledat pentru sporirea prezenței investițiilor polone în economia R. Moldova și oferirea de bune practici în implementarea reformelor din ţara noastră.

Tot astăzi, Preşedintele R. Moldova i-a conferit voievodului de Lodz Jolanta Chełmińska “Ordinul de Onoare”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus