Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.03.2015

Andrian Candu a avut o întrevedere cu Eric Rubin, Asistent adjunct al Secretarului de Stat al SUA

Andrian Candu a avut o întrevedere cu Eric Rubin, Asistent adjunct al Secretarului de Stat al SUA

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu Eric Rubin, Asistent adjunct al Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte de interes de pe agenda relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și SUA. Andrian Candu și Eric Rubin s-au referit la dinamica pozitivă pe care o înregistrează cooperarea dintre cele două state, menționând importanța valorificării Dialogului Strategic moldo-american.

Președintele Parlamentului a mulțumit poporului american pentru susținerea politică și asistența generoasă acordată Republicii Moldova de către Statele Unite ale Americii. „Apreciem înalt sprijinul partenerilor noștri americani și ne dorim avansarea dialogului politic bilateral, inclusiv multiplicarea proiectelor comune cu impact direct asupra creșterii calității vieții cetățenilor”, a menționat Andrian Candu, precizând că autoritățile depun eforturi pentru a accesa următoarea finanțare din partea Corporației Provocările Mileniului.

Andrian Candu a dat asigurări că integrarea europeană, respectiv implementarea Acordului de Asociere și al celui de Liber Schimb reprezintă în continuare prioritățile Republicii Moldova. „Republica Moldova își va continua parcursul european și nu renunță la visul de a deveni membru cu drepturi depline a marii familii europene”, a subliniat Andrian Candu.

La rândul său, înaltul oficial american a reiterat sprijinul SUA pentru țara noastră în procesul de realizare a reformelor. Eric Rubin a menționat, de asemenea, că Statele Unite ale Americii susțin securitatea națională a Republicii Moldova, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus