Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.03.2015

Viceprim-ministrul Victor Osipov a avut o întrevedere cu noul coordonator rezident al ONU în Moldova, Dafina Gercheva

Viceprim-ministrul Victor Osipov a avut o întrevedere cu noul coordonator rezident al ONU în Moldova, Dafina Gercheva

Viceprim-ministrul Victor Osipov a avut la 19 martie o întrevedere cu Dafina Gercheva, noul coordonator rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite în Moldova.
 
În cadrul întrevederii, Viceprim-ministrul a abordat importanţa implementării de către PNUD a programului de susţinere a măsurilor pentru consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului. În luna martie, curent, se finalizează prima fază a acestui Program, care este finanţat de Uniunea Europeană şi, practic, se trece la faza a doua a proiectului.
 
În acest context, Victor Osipov a menţionat: „Pe parcursul a 3 ani au fost implementate multiple acţiuni: cel puţin 200 de întreprinderi mici şi mijlocii au beneficiat de asistenţă, au fost sprijinite noile afaceri şi s-au creat noi locuri de muncă, peste 40 de proiecte de infrastructură socială au fost implementate, totodată, au fost create parteneriate între comunităţile de pe cele două maluri ale Nistrului, atât în domeniul asociativ, cât şi în cel al afacerilor. Toate aceste realizări au avut un impact favorabil asupra nivelului de viată a locuitorilor de pe ambele maluri."
 
Doamna Dafina Gercheva a menţionat că echipa ONU, în calitate de implementator al Programului, dar şi în sensul mai larg al asistenţei pe care o oferă Republicii Moldova, va continua eforturile de a asigura populaţiei din ţara noastă o viaţă mai bună.
 
La finalul întrevederii viceprim-ministrul a apreciat nivelul de cooperare dintre Republica Moldova şi ONU şi a mulţumit pentru sprijinul pe care îl acordă Organizaţia procesului de reglementare a conflictului transnistrean, anunță Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus