Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.03.2015

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu Thierry Mariani, deputat în Adunarea Naţională a Republicii Franceze

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu Thierry Mariani, deputat în Adunarea Naţională a Republicii Franceze

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 11 martie 2015, o întrevedere cu Thierry Mariani, deputat în Adunarea Naţională a Republicii Franceze, membru al Comisiei Afaceri Externe, raportor parlamentar pentru ratificarea Acordului de Asociere RM-UE.

În cadrul întrevederii, ministrul Natalia Gherman a salutat ratificarea recentă a Acordului de Asociere RM-UE de către Senatul francez, exprimându-şi încrederea că acesta va fi ratificat cât mai curând şi de Adunarea Naţională.

De asemenea, oficialul moldovean a adus mulţumiri pentru sprijinul acordat în organizarea celei de-a 10-a reuniuni a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova care va avea loc la 16 martie curent, la Bruxelles, o iniţiativă comună a Franţei şi României, mecanism care s-a dovedit eficient în promovarea intereselor şi vizibilităţii Republicii Moldova pe agenda europeană.

Totodată, şefa diplomaţiei de la Chişinău a reiterat angajamentul autorităţilor R. Moldova privind impelmentarea Acordului de Asociere RM-UE, primele rezultate în acest sens urmând a fi consemnate la Summitul de la Riga.

Potrivit MAEIE, deputatul francez Thierry Mariani a reconfirmat sprijinul deplin al Franţei pentru agenda europeană a R. Moldova şi implementarea reformelor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus