Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.02.2015

Federica Mogherini: Europa este gata să ofere Republicii Moldova expertiză și suport pentru a depăși situația polarizată în care se află

Federica Mogherini: Europa este gata să ofere Republicii Moldova expertiză și suport pentru a depăși situația polarizată în care se află

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut ieri-seară, la Bruxelles, o întrevedere cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini.Părţile au discutat despre priorităţile noii guvernări şi agenda europeană a țării noastre, analizând calendarul relaţiilor Moldova-UE.
 
Premierul a menţionat că Guvernul de la Chișinău mizează pe sprijinul partenerilor externi, datorită căruia Republica Moldova va reuşi să se miște înainte şi, astfel, le va putea asigura cetăţenilor ţării noastre un trai mai bun. „În acest sens, susținerea pe care sperăm să o obținem în continuare din partea Uniunii Europene și a dumneavoastră personal e mai importantă ca niciodată”, a subliniat Chiril Gaburici.
 
La rândul său, Federica Mogherini l-a felicitat pe Chiril Gaburici cu prilejul învestirii noului Cabinet de miniştri. „Avem încredere că Executivul de la Chișinău va spori eforturile în realizarea reformelor-cheie, în special, cele din sectoarele justiţiei şi financiar, precum şi în domeniul combaterii corupţiei, în interesul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova”, a declarat șefa diplomaţiei europene. La fel, ea a adăugat că UE va ajuta în continuare ţara noastră să înainteze pe calea europeană.
 
„Europa este gata să ofere Republicii Moldova expertiză și suport pentru a depăși situația polarizată în care se află. Există instrumente puse la punct pentru a conlucra la agenda comună. Învestirea noului Guvern este un semnal de reluare a angajamentelor față de principiile europene și drumul european”, a subliniat Federica Mogherini.
 
Înaltul oficial de la Bruxelles a menţionat că aşteaptă punerea în aplicare rapidă, întru beneficiul oamenilor, a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. În acelaşi timp, ea a subliniat că UE își reiterează sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu un statul special pentru regiunea transnistreană, şi a încurajat intensificarea eforturilor de soluţionare pe cale paşnică a conflictului transnistrean.
 
Premierul Chiril Gaburici se află într-o vizită oficială de două zile la Bruxelles. Din delegație mai face parte Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrare Europeană, Natalia Gherman, informează vineri un comunicat de presă al executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus