Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.02.2015

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii instituţiilor bancare din Republica Moldova

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii instituţiilor bancare din Republica Moldova

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii instituţiilor bancare din Republica Moldova. Discuţia s-a axat pe subiecte de actualitate, în special pe acţiunile întreprinse, dar şi cele care urmează să fie realizate pentru a asigura stabilitatea pe piaţa financiar-bancară.

Participanţii au făcut un schimb de opinii privind premisele care au stat la baza evoluţiilor de pe piaţa financiară în ultima perioadă, fluctuaţia cursului valutar, precum şi acţiunile care se impun, fiind luate în calcul aspectele obiective şi subiective în acest sens. Totodată, s-a discutat despre creditarea agenţilor economici în diverse domenii, activitatea băncilor comerciale şi tendinţele de dezvoltare a economiei naţionale.

Prim-ministrul a menţionat importanţa unui dialog deschis dintre Guvern şi comunitatea bancară, subliniind rolul instituţiilor financiar-bancare în asigurarea unei dezvoltări durabile a economiei naţionale. 

„Este necesar să avem o comunicare eficientă şi să coordonăm acţiunile, astfel încât să asigurăm condiţiile necesare pentru dezvoltarea economiei şi atragerea investiţiilor”, a spus Chiril Gaburici.

Premierul s-a pronunţat pentru susţinerea producătorilor agricoli, în mod prioritar, oferirea de credite în condiţii avantajoase, dar şi diversificarea instrumentelor financiare pe piaţa financiar-bancară.

La rândul său, reprezentanţii comunităţii bancare au exprimat disponibilitatea de a conlucra eficient cu noul Guvern, convenind asupra organizării sistematice a şedinţelor comune pentru a stabili priorităţile şi a soluţiona problemele în interesul oamenilor.

La şedinţă au participat ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, preşedintele Asociaţiei Băncilor din Moldova, Nicolae Dorin, şi conducătorii băncilor comerciale ce activează în Republica Moldova, anunță un comunicat al Guvernului.  

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus