Trimite e-mail | Printeaza
IT
03.02.2015

Compania Focus – Sat a fost amendată și privată de dreptul de a furniza servicii de comunicații electronice pe un termen de șase luni

Compania Focus – Sat a fost amendată și privată de dreptul de a furniza servicii de comunicații electronice pe un termen de șase luni

ÎM ”Focus – Sat” SRL, autorizată de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) să furnizeze servicii publice de comunicații electronice, a fost sancționată, pentru comiterea contravenției, cu o amendă în mărime de 400 unități convenționale (8000 lei) și privarea de dreptul de furnizare a serviciilor de comunicații electronice pe un termen de șase luni. Hotărârea respectivă a fost emisă de către Judecătoria Centru, mun. Chișinău, la 30.09.2014, și menținută prin decizia Curții de Apel Chișinău din 2.12.2014, care este irevocabilă. Decizia în cauză a fost remisă ANRCETI luni, 2 februarie 2015.

Judecătoria Centru a emis hotărârea în rezultatul examinării procesului verbal cu privire la contravenție întocmit de specialiștii ANRCETI în luna iulie 2014, în care s-a constatat că ÎM ”Focus – Sat” SRL nu a respectat  prescripția ANRCETI privind remedierea încălcării obligațiilor stabilite în condițiile de autorizare generală.

Prescripția a fost emisă urmare a autosesizării ANRCETI asupra situaţiei create la compania Focus – Sat după examinarea, în luna iunie 2014, a mai multor adresări parvenite de la abonații furnizorului respectiv, în care aceștia au semnalat cazuri de neasigurare a calității și continuității furnizării serviciului TV și de imposibilitatea stabilirii legăturii cu reprezentanții serviciului clientelă al acestei companii pentru a reclama probleme ce țin de calitatea serviciilor, dar și de achitare pentru  serviciile utilizate.

Hotărârea adoptată de Judecătoria Centru a fost contestată de către administrația companiei Focus – Sat la Curtea de Apel Chișinău. Prin decizia sa, Curtea de Apel a respins recursul ca nefondat și a calificat hotărârea atacată drept legală și întemeiată, anunță Serviciul de informare şi comunicare cu mass – media al ANRCETI.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus