Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.01.2015

Slovacia și Republica Moldova realizează în comun un proiect ce va dezvolta planificarea urbană a orașelor

La Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Liviu Oboroc, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a discutat cu Luba Pavlovova, director al Agenţia pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok , despre cooperarea bilaterală dintre țări, inclusiv acțiunile prioritare în realizarea proiectului asumat.

" Am convenit să dezvoltăm schimbul de experiența în contextul implementării directivei europene privind performanța energetică a clădirilor, precum și privind programele de susținere a implementării performanței energetice a clădirilor. De asemenea, vom prelua bunele practici ale Slovaciei în domeniul elaborării documentelor de analiză şi de programare în contextul programelor şi proiectelor transfrontaliere, precum și în domeniul elaborării programelor regionale de sprijin pentru regiunile slab dezvoltate economic şi coordonării sprijinului acordat de stat pentru proiectele de dezvoltare regională", a subliniat Liviu Oboroc, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. De asemenea, oficialul a menționat că proiectul "Dezvoltarea capacităţilor oraşelor privind planificarea urbană integrată în context regional" ce se realizează în comun, în perioada ianuarie 2015- aprilie 2016 are drept obiectiv să ofere o calitate mai bună vieții din orașe și împrejurimi.

 "Vom sprijini Republica Moldova cu cele mai bune practici în vederea ajustării cadrului normativ în domeniul dezvoltării regionale și construcțiilor la cel comunitar. Totodată, în cadrul proiectului preconizăm mai multe activităţi de transfer de cunoștințe privind planificarea urbană integrată către instituțiile de dezvoltare regională și autoritățile publice locale (APL) din Republica Moldova (RDC)" a precizat  Luba Pavlovova, director al Agenţia pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus