Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.01.2015

Liderii PLDM şi PDM susţin că negocierile cu PL sînt blocate

Liderii PLDM şi PDM susţin că negocierile cu PL sînt blocate

Reprezentanţii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Democrat din Moldova (PDM) şi Partidului Liberal (PL) s-au întrunit şi astăzi pentru a discuta despre crearea unei coaliţii de guvernare. Întrevederea a avut loc cu puţin timp înainte de începerea sesiunii extraordinare a Parlamentului. După discuţii, liderii democraţilor şi liberal democraţilor au declarat că negocierile au intrat în blocaj.

Primul de la întrevedere a plecat liderul PL Mihai Ghimpu. Acesta a specificat că s-a luat o pauză, după care negocierile vor continua.

„Nu este nicio mişcare nici după această rundă de discuţii. Constat un blocaj total. Ţinînd cont de faptul  că este stabilită şedinţa Parlamentului, PDM cheamă toate forţele sănătoase pentru găsirea soluţiilor de deblocare a acestei situaţii care deja devine una ruşinoasă”, a declarat Lupu.

Şi liderul PLDM Vlad Filat a constatat că negocierile sînt în impas, fără a oferi mai multe detalii. „Dacă nu va fi găsit un consens pînă la începutul şedinţei Parlamentului, vom demara procedura de alegere a conducerii Legislativului cu sau fără o majoritate parlamentară formalizată. PLDM nu va face coaliţie sau alianţă cu PCRM. Noi contăm că vom găsi un compromis. Discuţiile vor continua”, a precizat Filat.

Parlamentul urmează să se întrunescă astăzi în şedinţă la ora 15.00. Deputaţii vor încerca să aleagă preşedintele şi vicepreşedinţii Legislativului, să formeze Biroul permanent și să constituie comisiile permanente.

Negocierile între PLDM, PDM şi PL au fost lansate la începutul lunii decembrie 2014, comunică Moldpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus