Trimite e-mail | Printeaza
IT
19.01.2015

ANRCETI anunţă un concurs pentru atribuirea dreptului de utilizare a frecvenţelor radio din banda 3400-3600 MHz

ANRCETI  anunţă un concurs pentru atribuirea dreptului de utilizare a frecvenţelor radio din banda 3400-3600 MHz

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei
(ANRCETI) anunţă un concurs pentru acordarea a patru licenţe pentru dreptul de utilizare a frecvenţelor radio din banda 3400-3600 MHz în scopul furnizării reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii electronice mobile terestre de acces radio în bandă largă şi de acces fix.

Licenţele expuse la concurs vor fi acordate pe un termen de 15 ani. Licenţa  va oferi titularului acestea dreptul de a utiliza o sub – bandă de frecvenţe (ea reprezintă un bloc din 10 canale radio cu lărgimea a câte 5 MHz fiecare) cu lărgimea totală de bandă de 50 MHz în vederea furnizării comunicaţiilor electronice publice de acces radio în bandă largă de tip fix, nomadic, mobil direct la utilizator.  

La concurs pot participa persoane juridice din R. Moldova, persoane juridice străine, societăţi civile/asocieri de persoane juridice din R. Moldova şi/sau străine în scopul depunerii de cereri şi oferte comune. Câştigătorii concursului vor fi selectaţi în cadrul unui concurs deschis, internaţional, cu aplicarea procedurii de selectare comparativă, conform criteriilor şi condiţiilor stabilite în Caietul de sarcini pentru acest concurs, aprobat prin hotărârea Consiliului de Administraţie al ANRCETI nr.58 din 30.12.2014.

Expunerea la concurs a celor patru licenţe este prevăzută de Programul de management al spectrului de frecvenţe radio pe anii 2013 – 20120, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 116 din 11.02.2013. Potrivit acestui act normativ, preţul minim de expunere la concurs a unei sub – benzi de frecvenţe radio din banda 3400-3600 MHz este de 1 mil. de euro.  

Cererile de participare la concurs şi documentele de însoţire a acestora pot fi depuse la ANRCETI, până la 13 martie 2015, pe adresa: bd. Ştefan cel Mare, 134, MD-2012, mun. Chişinău. Acţiunile legate de desfăşurarea concursului şi termenele de realizare a acestora sunt indicate în anunţul publicitar despre concurs. Anunţul publicitar, Caietul de sarcini, Procedura de concurs, Condiţiile speciale tip de licenţă şi alte documente aferente concursului sunt disponibile pe pagina web oficială a ANRCETI la adresa: http://www.anrceti.md/concurs_19012015.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus