Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.01.2015

Președintele Nicolae Timofti a purtat consultări cu membrii fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din R. Moldova

 Președintele Nicolae Timofti a purtat consultări cu membrii fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din R. Moldova

În conformitate cu articolul 98 al Constituției Republicii Moldova, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a inițiat consultări cu fracțiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Astăzi, 13 ianuarie a.c., la Reședința de stat, președintele Nicolae Timofti a purtat consultări cu membrii fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, șeful statului a solicitat opinia deputaților socialiști cu privire la posibilitatea creării unei majorități parlamentare, desemnarea unui candidat pentru funcția de prim-ministru și eventuala susținere pentru învestirea unui nou guvern.

Deputații PSRM au declarat că nu participă la tratativele privind crearea unei majorități parlamentare și nu au formulat propuneri pentru funcția de prim-ministru.

Reprezentanții Partidului Socialiștilor și-au exprimat disponibilitatea de a susține învestirea unui guvern doar în cazul respectării unor condiții exclusiv politice, care țin de negocierile dintre fracțiunile parlamentare și nu sunt de competența șefului statului, anunță Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus