Trimite e-mail | Printeaza
Externe
23.12.2014

Klaus Iohannis: Drumul Republicii Moldova către UE este încă lung

Klaus Iohannis: Drumul Republicii Moldova către UE este încă lung

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, într-un interviu publicat marți pe site-ul săptămânalului francez L'Express, că probabil prima sa vizită oficială va fi la Chișinău, întrucât relația dintre România și Republica Moldova este una 'specială' și 'unică în Europa', iar a doua deplasare externă ar putea fi la Bruxelles.

Însă el a ținut să precizeze că deocamdată nu și-a definitivat programul, așadar aceste vizite nu pot fi confirmate în acest moment.

Întrebat dacă Republica Moldova poate deveni membră a Uniunii Europene, președintele român s-a declarat 'optimist', amintind de semnarea acordului de asociere și de câștigarea majorității parlamentare de către partidele pro-europene. Dar el a admis totodată că 'drumul spre UE este încă lung' și a subliniat în acest context că România poate ajuta Republica Moldova în demersul de integrare europeană.

În ce privește raporturile cu Rusia, președintele român a recunoscut faptul că 'este o temă complicată', reporterul publicației franceze menționând și el că a fost un subiect intens dezbătut de mass-media în timpul campaniei electorale. Totuși, Iohannis a apreciat că, în cazul României, o abordare individualistă a relațiilor cu Moscova ar fi 'o mare eroare', în opinia sa singura cale de urmat fiind o acțiune concertată cu partenerii occidentali, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus