Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.12.2014

Iurie Leancă întreprinde o vizită oficială la Bruxelles

Iurie Leancă întreprinde o vizită oficială la Bruxelles

Prim-ministrul în exercițiu, Iurie Leancă, pleacă mâine la Bruxelles, unde va avea întrevederi cu mai mulți oficiali europeni.
 
Astfel, în seara zilei de 17 decembrie, Premierul în exercițiu va discuta cu Cecilia Malmstrom, Comisar European pentru Comerț.
 
Joi, 18 decembrie, Șeful Executivului de la Chișinău va avea întrevederi separate cu Johannes Hahn, Comisar European pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, precum și cu vicepreședintele Comisiei Europene ce deține portofoliul Euro și dialog social, Valdis Dombrovskis.
 
De asemenea, Iurie Leancă va avea o întrevedere cu noul Președinte al Consiliului European, ex-Premierul polonez, Donald Tusk, cu care va discuta despre reformele interne, în mod special despre finalizarea reformei justiției, eficientizarea luptei cu corupția, asigurarea unei creșteri economice sustenabile şi reforma descentralizării, potrivit unui comunicat al Guvernului.
 
Ulterior, Prim-ministrul în exercițiu va participa la Summitul Partidului Popular European. După care Iurie Leancă se va vedea cu vicepreședintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică, Maroš Šefčovič.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus