Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.12.2014

15 companii vinicole din Republica Moldova au participat în perioada 5-7 decembrie la Târgul Internațional " GoodWine", organizat la București

15 companii vinicole din Republica Moldova au participat în perioada 5-7 decembrie la Târgul Internațional

În premieră, la Târgul Internaţional „GoodWine” ţara noastră a ocupat un spaţiu generos. Sub umbrela Wine of Moldova au fost prezente 15 companii vinicole distincte: API Orhei, Bostavan, Castel Mimi, Cimislia Wineries, Chateau Vartely, Etcetera, F’autor, Gitana Winery, Mileştii Mici, Vinăria Poiana, Vinăria din Vale şi Suvorov Vin, cu standuri separate au fost prezenți Vinăria Purcari și Cricova. Producătorii din Republica Moldova au susţinut şi evenimente conexe târgului. Oficiul Naţional al Viei şi Vinului a marcat prezenţa sa la GoodWine, organizând două masterclass-uri apreciate de public şi o conferinţă de presă. Degustările, dar şi alte acţiuni importante de la târg, au fost coordonate de reprezentantul României la Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIVV), Cătălin Păduraru. Miile de vizitatori au fost invitaţi la standul special amenajate pentru a degusta peste 65 de vinuri legendare, aflate sub brandul unic de ţară „Wine of Moldova”.

Viorel Garaz, expert marketing, Oficiul Național al Viei și Vinului: „Suntem mândri să participăm în premieră la acest eveniment de o importanţă imensă pentru industria vinicolă a Republicii Moldova. Am prezentat un portofoliu divers de vinuri seci, întrucât consumatorul românesc se arată interesat de consumul de vinuri din acest segment. ONVV şi-a propus drept obiectiv să lărgească oferta de vinuri seci de calitate ale Republicii Moldova, pentru ca Vinul Moldovei să devină competitiv pe piaţa.”

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus