Trimite e-mail | Printeaza
Externe
04.12.2014

Bogdan Aurescu a discutat cu John Kerry despre situația postelectorală din Republica Moldova

Bogdan Aurescu a discutat cu John Kerry despre situația postelectorală din Republica Moldova

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a discutat cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, despre situația postelectorală din Republica Moldova, în cadrul unei întrevederi pe care cei doi oficiali au avut-o, joi, în marja Consiliului Ministerial OSCE de la Basel, informează un comunicat de presă MAE.

Potrivit sursei citate, în cadrul discuției au fost salutate negocierile pe care le poartă cele trei partide proeuropene din Republica Moldova pentru constituirea noului guvern și a fost subliniată importanța ca un guvern proeuropean să fie format cât mai curând.

Pe de altă parte, Aurescu a reiterat angajamentul României pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, care reprezintă "un pilon central" al politicii externe a României.

"Ministrul Bogdan Aurescu a evocat totodată faptul că, în 2015, România și Statele Unite vor celebra 135 de ani de relații diplomatice și a adresat omologului american invitația de a realiza anul viitor o vizită oficială la București, pentru marcarea acestei aniversări și discutarea căilor de aprofundare a Parteneriatului Strategic", adaugă sursa citată.

De asemenea, precizează MAE, șeful diplomației române a informat cu privire la progresele în pregătirea bazei de la Deveselu, a cărei operaționalizare urmează să aibă loc în 2015, fiind realizată astfel faza a doua a Abordării Adaptive în Etape a Apărării Împotriva Rachetelor Balistice din Europa (EPAA), "parte importantă a dimensiunii politico-militare a Parteneriatului Strategic bilateral", scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus