Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.11.2014

Uniunea Europeană a investit peste 1,3 milioane euro în iniţiative ale societăţii civile de pe ambele maluri ale Nistrului

Uniunea Europeană a investit peste 1,3 milioane euro în iniţiative ale societăţii civile de pe ambele maluri ale Nistrului

Acest lucru a fost anunţat la conferinţa organizaţiilor neguvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului, organizată de Programul UE-PNUD Susţinerea măsurile de încredere.

În cadrul conferinţei, care a avut loc la Vadul lui Vodă, peste 90 de reprezentanţi ai sectorului asociativ de pe ambele maluri ale Nistrului au prezentat rezultatele atinse prin efort comun în 15 domenii-cheie, au relatat despre abilităţile dobândite şi lecţiile învăţate, au făcut schimb de experienţă acumulată pe parcursul celor 2 ani de activitate în cadrul Programului UE-PNUD. 

Programul UE-PNUD Susţinerea măsurile de încredere este implementat în perioada 2012-2015 şi are un buget total de 12 mln de euro. Pe lângă proiecte de dezvoltare a societăţii civile, programul oferă suport tehnic şi financiar proiectelor în 4 alte domenii importante: dezvoltarea afacerilor, înnoirea infrastructurii sociale, ocrotirea sănătăţii şi protecţia mediului pe ambele maluri ale Nistrului. UE a decis să prelungească şi să extindă programul măsurilor de consolidare a încrederii.

În august a fost semnat un nou program de măsuri de cinci ani, cu un buget total de 28 mln euro, orientat spre susţinerea de mai departe a parteneriatului între comunităţi de afaceri, organizaţii ale societăţii civile, autorităţi locale de pe ambele maluri ale Nistrului. În premieră, programul prevede atragerea în proiecte comune şi a reprezentanţilor autonomiei găgăuze.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus