Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.11.2014

Procuratura Generală a deferit justiţiei o cauza penală privind accesul neautorizat la serviciile de telecomunicaţii ale Întreprinderii de Stat „Moldtelecom”

Procuratura Generală a deferit justiţiei o cauza penală privind accesul neautorizat la serviciile de telecomunicaţii ale Întreprinderii de Stat „Moldtelecom”

Procuratura Generală a transmis instanţei de judecată cauza penală în privinţa unei persoane juridice, învinuite de acces neautorizat la reţelele şi serviciile de telecomunicaţii ale operatorului naţional de telefonie „Moldtelecom”.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, persoana juridică, creată la finele anului 2013 cu sediul în mun.Chişinău, împreună cu alte persoane, utilizînd dispozitive tehnice, a efectuat tentativa de terminaţie neautorizată a traficului internaţional de voce în reţeaua „Moldtelecom”.

Astfel, în cursul lunii februarie curent, prin utilizarea a 29 de numere de telefonie fixă ale companiei „Moldtelecom”, firma a generat trafic ilicit de peste 18 mii minute, cauzînd un prejudiciu de circa 20 de mii de lei.

Potrivit celor constatate de procurori, în cazul în care acţiunile ilicite ale firmei nu ar fi fost curmate, aceasta ar fi cauzat companiei Moldtelecom un prejudiciu de peste 350 mii lei.

Procurorii informează că, în privinţa altor persoane, urmărirea penală a fost disjungată într-o procedură separată.
Cauza penală a fost expediată spre examinare Judecătoriei sect.Buiucani, procurorii insistînd pe lichidarea respectivei persoane juridice cu recuperarea prejudiciului cauzat statului prin infracţiune.

Urmărirea penală pe acest caz a fost efectuată de Secţia tehnologii informaţionale şi investigaţii ale infracţiunilor în domeniul informaticii a Procuraturii Generale, de comun cu subdiviziunea specializată din cadrul IGP al MAI, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus