Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.11.2014

Președintele Republicii Austria, Heinz Fischer, întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 16-17 noiembrie

Președintele Republicii Austria, Heinz Fischer, întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 16-17 noiembrie

Președintele Republicii Austria, Heinz Fischer, întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 16-17 noiembrie a.c., la invitația președintelui Nicolae Timofti.

La sosirea pe Aeroportul Internațional Chișinău, delegația austriacă a fost întâmpinată de Ion Păduraru, secretarul general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Valeriu Chiveri, viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Popov, ambasadorul Republicii Moldova în Austria, și Gerhard Reiweger, ambasadorul Austriei în Republica Moldova.

În prima zi a vizitei, președintele  Heinz Fischer a făcut cunoștință cu activitatea Organizației de caritate Concordia din Austria, care realizează numeroase proiecte sociale în țara noastră.

Delegația austriacă a vizitat Centrul social din localitatea Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, unde sunt acordate îngrijiri extinse pentru 15 bătrâni, iar 100 de persoane beneficiază de prânz gratuit. Șeful statului austriac s-a întreținut cu bătrânii și a ascultat cu interes cântecele populare interpretate de aceștia.

Bettina Schorgenhofer, director general Concordia, l-a informat pe președintele Heinz Fischer că în Republica Moldova funcționează 10 asemenea centre sociale, precum și 40 de cantine sociale, care oferă servicii pentru 5.000 de persoane.

Președintele Austriei a vizitat Centrul de plasament pentru copii „Orășelul Copilăriei” din localitatea Pârâta, raionul Dubăsari, unde locuiesc 150 de copii orfani și din familii social vulnerabile. Cheltuielile pentru edificarea celor 12 case, a centrului medical și a sălii de sport au fost suportate de firma austriacă Strabag, care desfășoară în Republica Moldova proiecte de reconstrucție a drumurilor naționale.

Președintele Heinz Fischer i-a cunoscut și pe cei 21 de copii orfani și din familii social vulnerabile de la Casa Concordia din Chișinău. Șeful statului austriac a apreciat condițiile de trai ale copiilor și le-a urat succes la învățătură.

Organizația de caritate Concordia a contribuit în 2007 la renovarea Secției pentru copii a Spitalului de tuberculoză din Chișinău și a finanțat în 2010 construcția a 61 de case pentru familiile sinistrate din localitatea Nemțeni, raionul Hâncești, anunță Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus