Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.10.2014

O companie din India intenționează să importe produse de origine vegetală din Republica Moldova

O companie din India intenționează să importe produse de origine vegetală din Republica Moldova

Directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Ion Sula, a avut o întrevedere cu  Kishor S. Jaia, director executiv al companiei Baboobhai Patel &Co. din Mumbai, India.  Compania activează în spațiul ex-sovietic începând cu anii 50 ai sec. XX , în diverse domenii economice (producere, comerț, export-import).

Partenerul din India intenționează să importe produse de origine vegetală din Republica Moldova și au venit să identifice potențiali parteneri din țara noastră. Compania reprezentată de  dl. Kishor S. Jaia  este interesată să importe în India atât fructe (mere, prune, piersici), cât și vinuri moldovenești, anunță Serviciul comunicare cu mass media al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Ion Sula a informat interlocutorul despre certificatele fitosanitare eliberate de Agenție pentru importatorii de fructe și legume din afara țării. Directorul Agenției a mai anunțat despre intenția de a transmitea autorităților din India, tipurile de certificate și procedura, care asigură siguranța alimentelor exportate către țara dată. În aceste condiții oamenii de afaceri din India vor putea semna înțelegeri comerciale cu parteneri autohtoni, care să asigure volumele necesare de fructe la export, iar producătorii noștri vor fi asigurați cu noi piețe de desfacere. În același context Ion Sula a subliniat importanța diversificării piețelor de desfacere pentru produsele moldovenești și stabilirea unor relații comerciale pe termen lung cu mediul de afacere din India, asigurând tot suportul din parte ANSA.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus