Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.10.2014

Președintele CCI, Valeriu Lazăr, a participat la reuniunea Eurochambers pentru a discuta prioritățile pentru anul 2014

Președintele CCI, Valeriu Lazăr, a participat la reuniunea Eurochambers pentru a discuta prioritățile pentru anul 2014

Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Valeriu Lazăr, a participat la reuniunea anuală a Eurochambers, care s-a desfășurat vineri, 17 octombrie, la Bruxelles. În cadrul reuniunii s-au discutat și aprobat prioritățile asociației Camerelor de Comerț  din Europa pentru anul 2015, Valeriu Lazăr prezentând viziunea Republicii Moldova asupra viitoarelor activități în contextul intrării în vigoare a Acordului de comerț liber aprofundat și cuprinzător între Moldova și UE.

Președintele CCI a subliniat că misiunea Camerei de Comerț și Industrie din Moldova este de a ajuta operatorii economici să se adapteze la noile realități geoeconomice și să beneficieze de oportunitățile deschise de DCFTA și Acordul de comerț liber cu Turcia. În acest context, CCI mizează în continuare pe cooperarea în cadrul Eurochambers, în special în cadrul programului East-Invest, a precizat Valeriu Lazăr.

Pe marginea reuniunii, Valeriu Lazăr a purtat discuții bilaterale cu conducerea Eurochambers, cu reprezentanții Camerelor de Comerț și Industrie din România, Federația Rusa și din alte țări. Părțile au trecut în revistă proiectele comune și perspectivele colaborării viitoare.

Camera din Comerț și Industrie este punct focal al Eurochambers în Republica Moldova și desfășoară multiple activități în cadrul Proiectului East-Invest, finanțat de Comisia Europeană. Proiectul este destinat organizaţiilor de susţinere a afacerilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii din cele 6 ţări ale Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina, care au potenţial pentru dezvoltarea reciprocă a cooperării şi relaţiilor investiţionale cu Uniunea Europeană.

Potrivit CCI, Asociația Camerelor de Comerț Eurochambers a fost creată în 1958, ca răspuns la crearea Comunității Economice Europene și are rolul de portavoce a businessului la nivelul Uniunii Europene.  Eurochambers reprezintă peste 20 de milioane de afaceri din 45 de țări și asociații supranaționale și angajează peste 120 de milioane de persoane.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus