Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.10.2014

La Chișinău au avut loc consultări moldo-slovace în domeniul integrării europene

La Chișinău au avut loc consultări moldo-slovace în domeniul integrării europene

Astăzi, 3 octombrie 2014, la Chișinău au avut loc consultări moldo-slovace în domeniul integrării europene. Delegația Republicii Moldova a fost condusă de către viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iulian Groza, iar cea a Slovaciei – de către secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Peter Burian.

În timpul discuțiilor, a fost abordată implementarea provizorie, de la 1 septembrie curent, a Acordului de Asociere RM-UE, inclusiv Zona de Liber Comerț. În context, viceministrul Iulian Groza a adus mulțumiri părții slovace pentru sprijinul oferit parcursului european al țării noastre, asistența acordată în procesul de implementare a reformelor interne și susținerea proiectelor de consolidare a societății civile din Republica Moldova.

De asemenea, oficialul moldovean a vorbit despre agenda europeană a țării noastre în contextul Summitului Parteneriatului Estic de la Riga, din mai 2015.

Potrivit MAEIE, secretarul de stat Peter Burian a menționat că R. Moldova este un partener important al Slovaciei, și a precizat că țara noastră rămâne în top 3 al statelor prioritare pentru asistența pentru dezvoltare, oferite de Guvernul de la Bratislava. “Aveți deplina noastră susținere în eforturile de reformare a sistemului judiciar, precum și în procesul de consolidare a capacităților societății civile, întrucât sprijninul populației este crucial în această perioadă”, a menționat oficialul slovac.

În cadrul consultărilor, părțile au convenit ca, în perioada următoare, să faciliteze organizarea unor grupuri de lucru la nivel de experţi, pentru a identifica domeniile exacte în care R. Moldova ar putea beneficia de asistenţa slovacă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus