Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.09.2014

Întrevederile bilaterale ale ministrului Natalia Gherman la New York

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut miercuri, 24 septembrie 2014, la New York, mai multe întrevederi bilaterale cu omologi și parteneri de dezvoltare, în marja participării la cea de-a 69-a Adunare Generală a ONU.

În timpul discuției cu vicepreședintele Corporației Provocările Mileniului, Kamran Khan, șefa diplomației de la Chișinău a adus mulțumiri pentru sprijinul poporului american în realizarea reformelor și proiectelor de infrastructură națională, prevăzute de programul Compact I, în special reabilitarea drumurilor naționale și a sistemelor de irigare. La rândul său, oficialul american a menționat că SUA vor continua să sprijine eforturile de modernizare ale Republicii Moldova și a exprimat disponibilitatea inițierii discuțiilor pentru pregătirea unui nou program de ajutor Compact II, care ar putea fi lansat după finalizarea programului actual.

În cadrul întrevederii cu ministrul Afacerilor Externe al Cehiei, Lubomir Zaoratek, oficialul ceh a salutat lansarea aplicării provizorii a Acordului de Asociere RM-UE, exprimând disponibilitatea Guvernului său de a susține, în continuare, agenda europeană a R. Moldova.

De asemenea, ministrul Natalia Gherman a discutat cu viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe al Serbiei, Ivica Dacic, despre prioritățile Serbiei în contextul preluării Președinției în exercițiu a OSCE, în anul 2015.

Tot miercuri, șefa diplomației de la Chișinău a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Kazahstanului, Erlan Idrissov. Cei doi miniștri au abordat perspectivele de consolidare a relațiilor comercial-economice bilateral, porecum și a celor din domeniul energetic.

În cadrul întâlnirii cu Secretarul General adjunct NATO, Alexander Vershbow, au fost discutate cadrul actual de cooperare și sprijinul organizației pentru continuarea reformelor în sectorul de securitate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus